Ung Företagsamhet ger oss framtidstro

I nästa vecka, den 11-12 maj, öppnar Stockholmsmässan sina portar för årets upplaga av SM i Ung Företagsamhet. Vi kan som vanligt vänta oss en massiv uppvisning av entreprenöriellt tänkande och ungdomlig handlingskraft.

Några timmars rundvandring bland utställningsmontrarna brukar ge en långtidsverkande injektion av framtidstro och skapa en förvissning om att Sverige fortfarande är en företagarnation att räkna med. För Almega är det särskilt kul att få dela ut priset för bästa företag i klassen Tjänsteföretag.

”Aldrig tidigare har intresset för Ung Företagsamhet varit så stort.”

Det finns anledning att med siffror lyfta fram Ung Företagsamhets betydelse. Sedan starten i Sverige 1980 har över 300 000 elever drivit UF-företag. Enbart detta läsår handlar det om 24 415. Aldrig tidigare har intresset för Ung Företagsamhet varit så stort.

Undersökningar som UF låtit göra ger tydliga besked. En förkrossande majoritet av UF-deltagarna är nöjda med sitt UF-år, tycker att det varit lärorikt och utvecklande och säger att de gärna rekommenderar andra att driva UF-företag.

En mycket stor uppföljning av UF-företagares entreprenöriella karriärer visar att elever som varit UF:are väljer att senare i livet starta företag i betydligt större utsträckning än ungdomar som inte varit engagerade i UF. Det är med andra ord väldigt mycket som talar för Ung Företagsamhet.