Almega Flyttjänst­företagen en ny del av tjänstesektorn

Almega och S3F – Svenska Flyttföretagarförbundet inleder nu ett fördjupat samarbete i näringspolitiska frågor. En följd blir att S3F byter namn till Almega Flyttjänstföretagen. Organisationen kommer bland annat att arbeta mot det skattefusk som finns inom branschen.

Almega och S3F – Svenska Flyttföretagarförbundet inleder nu ett fördjupat samarbete i näringspolitiska frågor. En följd blir att S3F byter namn till Almega Flyttjänstföretagen. Organisationen kommer bland annat att arbeta mot det skattefusk som finns inom branschen.

– Vi ser oss allt mer som en del av tjänstesektorn. Det som tidigare bara var transport av möbler blir ett allt bredare utbud av tjänster, som montering, nedpackning, möblering, installationer med mera, säger Per Hansson, ordförande i S3F – blivande Almega Flyttjänstföretagen.

S3F representerar framförallt mindre och medelstora flyttföretag i Sverige. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och Almegas sju förbund har sammanlagt 10 600 medlemsföretag med cirka 540 000 anställda.

Tjänstesektorn är den snabbast växande delen av näringslivet och 80 procent av alla nya företag i Sverige är tjänsteföretag. Den privata tjänstesektorn svarar för hälften av Sveriges BNP.

– Vi vill tillsammans framför allt driva två frågor inom tjänstesektorn. Om även flyttjänster skulle omfattas av RUT-avdrag så skulle det vara ett kraftfullt slag mot den svarta sektorn, säger Per Hansson. När vi idag ser hur flyttfirmor marknadsför sig med priser på 499 kronor i timmen för en bil och två anställda så är det uppenbart att det rör sig om svartjobb och skattefusk.

Almega Flyttjänstföretagen kommer även att arbeta med att kvaliteten i offentliga upphandlingar måste öka. Det måste bli tydligare vilka krav som ställs och att det också sedan är vad som levereras.

– Jag tror på ett mycket fruktbart samarbete i för tjänstesektorn viktiga frågor, Jonas Milton, VD för Almega.

För ytterligare information

Per Hansson
ordförande Almega Flyttjänstföretagen
mobil: 073-431 10 00

David Wästberg
presschef, Almega
mobil:070-345 68 59