Almega blickar mot framtiden i Almedalen

Supervalåret går nu in i sitt kanske mest intensiva skede. Valet till Europaparlamentet 25 maj, följt av slutspurten av årets riksdagsvalrörelse. Däremellan ska förstås den årliga Almedalsveckan klämmas in. Men hur lyfter man viktiga frågor när politiker och partier redan har satt agendan inför höstens valspurt?

Vi på Almega har valt att blicka framåt – inte bara till efter riksdagsvalet utan ända fram emot nästa valrörelse. Under Almedalsveckan kommer vi därför att gå ifrån vårt vanliga seminarieupplägg baserat på mer specifika sakfrågor.

Istället vill vi bjuda in Almedalsbesökarna till två ”Framtidssmedjor”, en interaktiv arena där samtalet förs bortom den dagsaktuella politiken och kortsiktiga valstrategier. Det kommer alltså inte att bli två traditionella seminarier – utan snarare ett samtal om Sveriges framtid, potential och bromsklossar.

Almegas Framtidssmedja: Kan Sverige vinna kampen om jobben?
Tid: Måndag 30 juni, kl 10-12
Några medverkande: Lars Calmfors, professor internationell ekonomi SU. Lotta Björk, HR-chef McDonalds. Maria Wetterstrand, fd språkrör MP. Charlotte Bohman, generalsekreterare Hand in Hand. Elcim Yilmaz, grundare Sverige 3.0.

Almegas Framtidssmedja: Kan Sverige vinna kampen om kunskapen?
Tid: Fredag 4 juli, kl 10-12
Några medverkande: Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör SvD. Martin Rolinski, tidigare sångare BWO. Kristina Höök, professor KTH, Marcus Strömberg, koncernchef AcadeMedia. Constantine Ioannou, Program Director, Ottawa-Carleton District School Board.

Mer information om våra Framtidssmedjor kommer att dyka upp inom de närmaste veckorna. Följ gärna Almega på Twitter, Facebook och Linkedin om ni vill vara uppdaterade med det allra senaste. Välkomna till oss i Almedalen!