Att välja eller inte välja är inte frågan

Lyssnade på radion i söndags och blev påmind om att det bara är 20 år sedan det hölls allmänna val i Sydafrika och den svarta befolkningen fick rösta någonsin. En man beskrev att han i sitt då femtioåriga liv inte tidigare röstat, men suttit 20 år i fängelse för rätten att göra det. Jag hade vid samma tidpunkt röstat två gånger i mitt liv och min enda ansträngning hade varit att ta mig till vallokalen. Värt att tänka på ett år som detta då vi har val två gånger på ett år. Den 25 maj är första chansen.

Maria Wetterstrand skriver också om detta i Sydsvenskan.

Att rösta är inte bara en rättighet. Det är också en skyldighet. Men oavsett vad man väljer, att rösta eller inte, så gör man ett val och resultatet kommer att bli därefter. Att välja eller inte välja är inte frågan.