Nyckeln till en bra skola finns hos lärarna

Maciej Zaremba skriver det uppenbara i dagens DN, men som få av någon konstig anledning inte sagt tidigare.

Helt enkelt att om kunskapsnivån i lärarkåren är låg, så kommer resultatet bland eleverna bli därefter. Allt annat vore sensationellt.

Några som insett detta självklara samband är Internationella Engelska Skolan, som är mycket noga med vilka lärare man rekryterar. Bland annat, så anställer man många lärare från Kanada, som har en lärarutbildning med omvittnat hög kvalité.

Likaså företaget Lärarförmedlarna, som är ett bemanningsföretag som hyr ut lärare, då skolorna drabbas av olika vakanser. Lärarförmedlarna rekryterar från den svenska lärarlinjen, men är petnoga med vilka man anställer. Läraren ska ha hög kompetens inom sitt ämne, vara starkt motiverad och brinna för att undervisa.

Se där, privata entreprenörer som visat vägen! Som redan från början insett att nyckeln till en bra skola finns hos lärarna.