EUphoria

Anna Maria Corrazza Bildt besökte Almedalen och slog ett slag mot mot matfusket och för EU. Inte så förvånande kanske med hennes intressen som parmesantillverkare och EU-parlamentariker. Men jag tycker faktiskt att hon slår an och rätt.

Förtroende för matleverantörer och de som kontrollerar matleverantörerna skadas av att endast illustreras med negativa exempel. På samma sätt som EU. Därför hyllade hon Gotlands småskaliga leverantörer som arbetar nära naturen med ekologiska produkter och i samma andetag levererade hon nyttan med EU.

Nyttan med de goda grönsakerna, köttbullarna och chokladen märktes omedelbart, däremot kan det vara svårare att ta till sig nyttan med EU. Anna Maria lyckades dock även med det genom en helt utmärkt skrift om det unga paret Sven från Umeå och Isabel från Barcelona och deras liv i Europa. Läs den!