Vad är skillnaden på att vara sjuk eller arbetslös?

I Dagens arena har Gunvor G Ericson skrivit en debattartikel om socialförsäkringen. Det finns mycket som stämmer överens med våra synpunkter men det som skiljer oss är MP:s förslag att låta de fackliga a-kassorna vara kvar.

Vad är det egentligen för skillnad på att vara sjuk eller arbetslös? I båda fallen behövs ett stöd, ett stöd som vi alla är med och betalar till.

Varför ska det då finnas a-kassor drivna av facken, i huvudsak finansierade av oss alla men inte omfattande oss alla?

Är det inte rimligt att vi alla då även får möjlighet att ta del av försäkringen utan att behöva vara med i en A-kassa. En statlig allmän arbetslöshetsförsäkring i harmoni med sjukförsäkringen vore betydligt bättre. Sen kan de fackliga a-kassorna på försäkringsmässiga grunder tillhandahålla tilläggsförsäkringar.