Slutduellerat för den här gången

Instämmer med Mikael Dubois att denna veckas bloggduell har varit givande. Det finns en del frågor som förenar oss men andra där vi har helt olika uppfattning.

Så är det med vårt förslag på en allmän omställningsförsäkring och där det allmänna gör att det är naturligt att se över hur den ska organiseras. För oss är det allmänna ett tydligt argument för att det ska vara en statlig försäkring. Almega har inte börjat problematisera den föreslagna nya omställningsmyndigheten – vi har sagt hela tiden att det är delar som ska fogas samman men tyvärr har inte debatten tagit till sig detta.

Det finns många frågor kvar att diskutera och jag är övertygad om att vi kommer att fortsätta debatten i bloggosfären men förhoppningsvis även i levande livet. Nästa vecka blir det arbetsmiljö. Det ska bli spännande att följa den duellen.

Tyvärr sitter jag inte hemma vid min bokhylla med åtskilliga diktsamlingar för så skulle jag säkert kunna hittat någon mera lämplig strof för att tacka dig Mikael Dubois, för en stimulerande debatt. Att vrida och vända på argument är ett sätt att föra debatten vidare. Inte helt rätt eftersom jag tycker att alla våra ord faktiskt varit ett språk.

Tomas Tranströmer från mars -79 Trött på alla som kommer med ord, ord men inget språk for jag till den snötäckta ön. Det vilda har inga ord. Det oskrivna sidorna breder ut sig åt alla håll! Jag stöter på spåren av rådjursklövar i snön. Språk men inga ord.