(M) och (MP) i samsyn om skatter

Vi är mycket intresserade av tankarna bakom en grön skatteväxling, förklarade skatteutskottets ordförande Henrik von Sydow (M) under ett seminarium som anordnades av Almega och Miljöpartiet i Riksdagen idag.

Detta som en replik på en dragning av Miljöpartiets ekonomisk- politiske talesperson  Per Bolund, som efterlyste ett skatteskifte bort från högbeskattning av arbetare timmar till en högre beskattning av sådant som vi önskar mindre av, framförallt miljöbelastande verksamheter.

I replikskiftet mellan Von Sydow och Bolund efterlyste den moderate utskottsordföranden tydligare skrivningar från (MP) om vilka skatter man vill sänka, inte minst i de motioner som partiet presenterar på skatteområdet. Detta ansåg dock Bolund framgår av Miljöpartiets övergripande skattepolitik.