Almega i Almedalen 2012 – Reformer för tjänstesamhällets arbetsmarknad

Almegas arbetslinje för tjänstesamhället

Under årets Almedalsvecka arrangerar vi tre seminarier om en arbetslinje för tjänstesamhället. Här kommer vi att presentera reformer för nya jobb för de allt för många som i dag står utanför.

Reformer som behövs om vi på allvar vill minska arbetslösheten och skapa en arbetsmarknad med bättre fungerande matchning där människor ges större möjligheter till arbete och karriärbyten. De politiska partierna måste göra mer för att underlätta för företagande och jobbskapande i Sveriges tjänsteföretag. Allt för många regelverk och stöd är tillbakablickande på en arbetsmarknad som hör till det förgångna. Vi presenterar och diskuterar konkreta förslag till reformer.  

På seminarierna möter du forskare, samhällsdebattörer, politiker, fackföreningsföreträdare och företagare som kommer att ge sina perspektiv på våra förslag.

Måndag till fredag arrangerar Almega också en öppen pub med politisk underhållning att njuta av före kvällens tal – Torehammars tidsmaskin. För tredje året i rad välkomnar vi alla bloggare till Bloggplats H12 Wisby Strand. Dessutom har vi en massa andra spännande seminariet i vårt Almedalsprogram.

Välkommen till Almegatältet/Wisby Strand. Hoppas vi ses där!