Hur tryggar vi framtiden?

Dags för ny skattereform

Det går inte att straffbeskatta arbetade hårdast av allt, då Sverige är helt beroende av ett näringsliv som till stor del lever på kvalificerade tjänster.

Det blev tydligt under Almegas frukostseminarium En skattereform för tjänstesamhället – Industrin byggde vår välfärd, men hur tryggas framtiden? Och särskilt tydlig med detta var den som representerade industrin i diskussionspanelen, Rickard Lundmark, som tidigare var utvecklingschef på Ericsson numera på Telia Sonera. Han kunde vittna om hur de stora svenska industriföretagen skapar sina mervärden kring tjänster med högt kunskapsinnehåll, att det är där man tjänar sina pengar. 

Även debattörer Johan Norberg, känd debattör, såg det lätt absurda med ett skattesystem som straffar ut det som vi lever på och som ska skapa framtidens jobb. Per Bolund, ekonomisk politisk talesman för (mp) höll med, och betonade behovet av en genomgripande skattereform, liknande den som genomfördes i början av 1990-talet.