Klyftan i repris?

Klyftor i repris?

Jag har sett samma nyhet på SVT så länge jag kan minnas, redan från tiden då vi precis köpt färg-tv. Den har vevats en eller par gånger varje år. Och i morse dök den upp igen i Rapport, som en gammal bekant man kanske inte gillar så mycket, men som man liksom vant sig vid. Till och med rubriken är oförändrad sedan barndomens dagar: Klyftorna ökar.

Den där klyftan.. om den ökat de senaste 40 åren. Då borde den ju vara helt enorm vid det här laget. Eller är det så att SVT räknar på samma sätt som LO brukar göra när det gäller löner. Att man tar en ögonblicksbild och fryser den, och samtidigt helt blundar för att allt rör på sig. Att man blundar för att människor byter jobb, slutar jobb och får nya löner. Att vi pluggar och byter karriärer. Att folk blir äldre och unga kommer in på arbetsmarknaden.

Jag vet inte. Nåt skumt är det i varje fall med den där Klyftan.