Facket har hamnat efter!

Det här inlägget från Linus Gränsmark från IF Metall säger rätt mycket om LO-fackens världsbild. Det som hotar om individuell lönesättning införs, enligt Metall, är att allt blir som i USA där alla måste ha tre jobb för att överleva.

Nja… Nu är det ju så att massor av folk som jobbar inom tjänstesektorn har individuell lönesättning. Och faktiskt, så bor de fortfarande i Sverige och klarar sig riktigt bra. 

Kan inte heller låta bli att kommentera påståendet om att Almega och Gunnar Järsjö är Stockholmsfixerade, och att folk själva vill förhandla sin lön är något som bara hör hemma i huvudstaden.  Tydligen ska Göteborgarna var särskilt emot detta.  Men en snabb koll på  Silentiums undersökning visar att den har stor geografisk spridning och folk från hela landet är tillfrågade. Även i Göteborg.

En viktig lärdom för Metall är att det inte är Stockholm som springer före, utan facket som har hamnat efter.