Almega anordnar SM i lönesättning

 

Det finns många företag och organisationer i Sverige som är duktiga på individuell lönesättning. För att lyfta arbetsgivare som på ett framgångsrikt och inspirerande sätt arbetar med individuell lönesättning anordnar Almega nu SM i lönesättning.

Från och med idag kan du nominera någon du tycker lyckats bra med lönesättning. Tävlingen är öppen för företag, organisationer och myndigheter inom alla olika branscher. Det är däremot ett krav att de har kollektivavtal.

En jury bestående av mig, Bijan Fahimi, ledamot av Almegas styrelse samt grundare och huvudägare av Veritas PR & Communications, Teresia Stråberg, forskare Psykologiska institutionen vid Stockholms universitet som nyligen disputerat med en avhandling om hur anställda ser på individuell lönesättning, Eva Fernvall och fd ordförande i Vårdförbundet och numera varumärkesdirektör på Apoteket kommer att utse regionala vinnare i fem regioner och en nationell vinnare.

Vi i juryn kommer framför allt att titta på om den nominerade har en väl utvecklad och genomtänkt lönepolicy. Det är dessutom viktigt att den används och är förankrad i organisationen. Modellen som används ska vara tydlig och transparent gentemot medarbetarna.

För att lyckas med den lokala lönesättningen krävs duktiga och engagerade företag. Allt för mycket diskussion har hittills handlat om problem med individuell lönesättning. Men det finns många arbetsgivare i landet med framgångsrika modeller som bör uppmärksammas och som kan inspirera andra. Det är därför vi tagit initiativet till att utse årets bästa lönesättare.

Läs mer på www.smilonesattning.se