Utvecklingskraft i bojor

Erik Åsbrink har skrivit förordet till boken Utvecklingskraft i bojor
Erik Åsbrink har skrivit förordet till boken Utvecklingskraft i bojor

 Det är trettio år sedan som det gjordes en större skattereform i Sverige. Trots att arbetsliv och näringsliv utvecklats enormt sedan dess. Sverige är idag ett kunskapssamhälle, där de flesta arbetar med någon form av tjänsteproduktion som kräver hög utbildning och kompetens. Men skattesystemet har inte ändrats.

Nu är det dags för en ny skattereform. En reform som har sin utgångspunkt i just detta. Att vi lever på kunskap. Att de nya jobben är tjänster. Att tillväxten finns i tjänstesektorn. Därför är det roligt att Almega idag kan presentera boken Utvecklingskraft i bojor som är en antologi med temat: Skattereformer för tjänstesamhället. I boken kommer en rad intressanta företagare, politiker och forskare till tals. Förordet är skrivet av den tidigare finansministern Erik Åsbrink, under rubriken Dags för årtusendets skattereform? Vi kan lova intressant läsning.