Det ska hända på 48 timmar- Global Service Jam

Almega stödjer i år officiellt eventet GlobalServiceJams inslag i Sverige, som är en tävling för design av nya tjänster för bättre kundupplevelser, service och affärsmodeller.

Fredagen 11 mars 2011 kommer Global Service Jam starta upp på över hela världen. I över 60 städer och 30 länder världen över kommer designers, studenter, affärsmänniskor, skådespelare och många andra intresserade av tjänsteinnovation och användarupplevelser att träffas för att skapa ny tjänster under 48 timmar. I Sverige kommer det vara Jam i Göteborg, Stockholm, Linköping och Umeå.

Det är ett roligt, kreativt event som andas experimenterande, innovation, samarbete och vänskaplig tävlan. Deltagarna får vid startskottet, ett för alla gemensamt, tema att hålla sig till, men utifrån detta får fantasin flöda. Målet är att få fram flertalet idéer och enkla prototyper av helt nya tjänster. I Göteborg kommer Venture Cup att följa tävlingen för att spana efter lämpliga tjänstekoncept att vidareutveckla.

Eventet är en kul sätt att sprida kunskap kring tjänstedesign och tjänsteinnovation och jag ser fram emot att höra om alla smarta och innovativa idéer som kan tänkas komma fram!