Grattis på namnsdagen, Rut!

Enligt SCB har hela 38 639 personer i Sverige Rut som tilltalsnamn och firar idag sin egen dag. Rut blir allt populärare kan man läsa på webbplatsen svenskanamn, även om det är rätt ovanligt som tilltalsnamn bland de allra yngsta. 

En annan populär RUT är också värd att firas, då Skatteverkets senaste siffror visar att RUT numera sysselsätter hela 12 000 personer och blir allt vanligare i hemmen runt om i landet. Därför är det med spänning Almega ser fram mot en eventuell tillökning, då det glunkas om syskonet RIT. Under 2010 kom ordet RIT med i Språkrådets lista över nyord, att jämföras med RUT och ROT. Och visst verkar det väl logiskt att kunna få hjälp med att koppla in ett modem eller reda ut skrivarkrångel på sin hemdator utan att stora skattekilar välter hela dataapparaturen? Så ett stort grattis på namnsdagen Rut, och med förhoppning om att RIT snart ser dagens ljus!