Vem blir årets tjänsteinnovationsfrämjare?

Imorgon avgörs det! Då är det dags för Almega att utse årets tjänsteinnovationsfrämjare. Priset kommer att gå till en person, organisation eller ett företag som gjort särskilda insatser i form av policyförändringar, kunskapsspridning, forskning eller nya spännande affärslösningar för att främja tjänsteinnovationer.

Det blir en heldag i Näringslivets hus i Stockholm och programmet inbjuder till intressanta föredrag och diskussioner om hur kunder driver innovationen i företagen. Fokus kommer att vara på digitala tjänster där Sverige ligger långt fram i utvecklingen. Vi får träffa och lyssna till representanter från Ericsson Consumer Labs, vackertväder.se, Transformator och Schibsted, men även höra om Centrum för Tjänsteforsknings spännande projekt. Utvecklingen av digitala tjänster går med en rasande takt och jag tror att näringslivet och akademien/forskningen har allt att vinna på ett nära samarbete.

Många av det tjänster som idag utvecklas är nog sådana som vi inte visste att vi behövde. Förrän i efterhand. Då vi inte kan vara utan dem. Ta exempelvis alla mobilappar! Jag ser fram emot att gå ifrån seminariet med funderingar och fantasier om vad som ska komma härnäst…