Vem blir 100 000 rikare genom att kamma hem Svenska Innovationspriset?

På onsdag den 24 november avgörs det på Ambassadeur i Stockholm vem som får årets Svenska Innovationspris och Innovationspris Student. Nytt för i år är att Almega och Vinnova är med och delar ut priset tillsammans med Veckan Affärer. Priset ska enligt stadgarna gå till en innovativ person eller grupp som skapat, utvecklat eller stått bakom, en svensk innovation som nått kommersiellt genomslag.

Programmet inbjuder till intressanta diskussioner om hur vi kan skapa förutsättningar för ökad innovation i Sverige. Jag saknar visserligen föreläsare eller debattör från tjänstesektorn i programmet, men får istället hoppas på en pristagare som har tjänsteinnehåll i sin innovation. Att vi genom att öppna upp marknader, reformera skattesystem, satsa på utbildning och forskning kan öka innovationskraften står utom all tvivel. Ett sätt att uppmärksamma behovet och uppmuntra individer och företag att satsa, är att dela ut priser. Det är därför kul att Almega är med i denna tävling.

I år så har även studenter fått söka och efter vad jag hört är det många kreativa unga studenter som velat få sina projekt bedömda av juryn. Det är kanske det allra roligaste – de är ju våra framtida entreprenörer som kommer skapa framtidens jobb. Jag önskar dem alla lycka till!

Hoppas vi ses på onsdag kväll. Här kan du anmäla dig!