Världen som arbetsplats

Det har de unga svenska ingenjörer som Felix Herngren möter i Felix stör en ingenjör – med start ikväll kl. 22.55 i TV4. Det är häftigt att se deras framgångar runt om i världen och hur deras arbete inte bara inbegriper teknik utan kommunikation med människor över kulturgränser, erfarenheter för livet. Förhoppningsvis inspireras nya generationer att våga ta steget ut i världen.

Exportrådets kall är också att få svenska företag att våga ta steget. Den 12 oktober arrangerar de därför ett seminarium om hur ditt företag vinner internationella upphandlingar. Där får deltagarna information om de senaste trenderna inom upphandling och bedömning av företagets chanser, men framförallt chans att nätverka med andra företag som är intresserade av att arbeta för de stora investeringsinstituten och söker samarbetspartners. Uppdragen fungerar ofta som en murbräcka för att komma in på nya marknader. Därför är det en tuff konkurrens om uppdragen och det är viktigt att få fram det bästa teamet. De flesta svenska företag är för små för att få fram ett komplett team, men genom att plocka fram spetskompetensen så kan man få världen som arbetsmarknad.

Och vem vet – kanske en dag få besök av Felix Herngren.