Välkommen till Hästgatan 12 i Almedalen!

Politikerveckan den 4-9 juli i Almedalen närmar sig med stormsteg och jag är mycket glad över det program Almega kan erbjuda i år. Vi har lycktas samla många intressanta politiker och makthavare för att diskutera tjänste- och kunskapssamhällets viktiga frågor i våra lokaler på Hästgatan 12.

I tre stora valdebatter lyfter vi frågan om jobben, konkurrenskraft och välfärd. I och med att vi i år samarbetar med Expressen kommer debatterna att webbsändas på expressen.tv och på almega.se. Dessutom bjuder Expressen på tre mycket spännande tv-program från Hästgatan 12 som leds av journalisten Niklas Svensson. Det är bli en blandning av ”Sen kväll med Luuk” och ”Här har du ditt liv” med välkända politiker. Hemliga, men spännande Sidekicks utlovas.

Utöver detta kommer bland annat arbetsmarknadsministern att gästa Hästgatan 12 för att diskutera jobb med olika tjänsteföretagare. Det blir ett samtal med Sven-Otto Littorin som utfrågare. Ministern vill veta mer om hur de menar att fler jobb kan skapas och hur fler som står utanför kan komma in på arbetsmarknaden.  

I år tar vi ett steg tillbaka med våra enskilda sakfrågor och överlåter scenen till de två tydliga politiska alternativen.  Vi erbjuder en tydlig exponering för valets huvudaktörer samtidigt som vårt upplägg borgar för att ingen kommer undan med svepande  formuleringar om hur, vad och varför i frågor som berör förutsättningarna för människor och företag i tjänstesamhället att utvecklas de närmaste åren.  

Våra förbund och branscher gör många spännande seminarier på teman som jag tror kommer intressera en stor publik. Dessutom har vi glädjen att vara värd för forskningsinstitutet RATIO:s seminarier. Med utgångspunkt i främst arbetsmarknadsforskningen har det satt sammans mycket vassa paneler. Garanterat intressant!

Vid sidan av vårt vanliga program satsar vi även i år på bloggarna som får en allt viktigare roll i debatten. För dem har vi skapat en arbetsplats som vi kallar Bloggplats H12. Alla bloggare är välkomna att registrera sig via Almegas webb eller på plats, och vi bjuder vid sidan av praktiska hjälpmedel som el och trådlöst internet även på två seminarier; Bloggarnas makt och Sociala medier i Almedalen 2010.

Vår ambition i år är att kunna ta ett steg till i utvecklingen av vårt engagemang under Almedalsveckan som såväl till innehåll, arrangemang och spridning bidrar till att förnya den internationellt unika händelse som politikerveckan i Visby är.

Jag hoppas verkligen att du kommer förbi om du är på plats! Du som inte har möjlighet att vara på plats kan följa våra aktiviteter via den här bloggen, twitter eller webbtv. Och vill du delta i våra tre debatter kan du skriva frågor här i kommentarsfältet, så kan dina frågor ställas i debatten till några av Sveriges ledande politiker.

Sommarhälsningar!