Nu är det dags för Lagen om valfrihetssystem

I morgon är det första juli. I morgon kan Arbetsförmedlingen börja tillämpa Lagen om valfrihetssystem, men kommer myndigheten att göra detta? 

De signaler vi fick den 1 juni på vårt seminarium var att myndigheten ska skynda långsamt –  men är det som behövs för att minska arbetslösheten.

I Almedalen kommer arbetsmarknadsfrågor vara en stor fråga. Många intressanta diskussioner inte minst hos oss på Hästgatan 12. Där kommer bland annat Sven Otto Littorin diskutera de nya jobben och hur vi får dem att växa. Han kommer också att fråga ut företagare om vad som behövs för att skapa fler jobb.

Men även på andra ställen kommer det att diskuteras. Hos Rådhusgruppen  är rubriken: Valfrihet hos Arbetsförmedlingen – ger det fler jobb till arbetslösa? Tänk om Hillevi Engström ordförande i Arbetsmarknadsutskottet fick höra biträdande generaldirektör Lena Liljbäck säga: Vi arbetar med siktet att valfrihetssystem ska kunna tillämpas senast den 1 november.

Eller är det ett önsketänkande?